Ο Βασίλης Βουτσινάς είναι διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, από το ομώνυμο Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Το διδακτορικό του στο ίδιο Τμήμα είναι στην περιοχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και συγκεκριμένα στην Αναπαράσταση Γνώσης. Έχει κάνει επίσης σπουδές ως Τεχνολόγος Μηχανικός στα Ηλεκτρονικά καθώς και Παιδαγωγικές σπουδές.

Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο «Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης», στο οποίο διδάσκει από το 2001. Έχει επίσης πολύχρονη προπτυχιακή και μεταπτυχιακή διδακτική εμπειρία σε διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Πατρών, στα οποία έχει επίσης επιβλέψει πλήθος πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών, καθώς και διδακτορικών διατριβών.

Από το 2009 είναι Δ/ντής του Εργαστηρίου «Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης & Επιχειρηματικής Νοημοσύνης», του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2010 είναι μέλος του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 2016 Αντιπρόεδρος αυτού. Από το 2018 είναι Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος σε πλήθος ερευνητικά έργα με συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν 3.000.000€ τα τελευταία 10 χρόνια.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στα επιστημονικά πεδία των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης (Management Information Systems), Επιχειρηματικής Νοημοσύνης (Business Intelligence) και Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης. Χαρακτηριστικές  μεθοδολογίες των παραπάνω  επιστημονικών πεδίων οι οποίες αφορούν στο ερευνητικό του έργο είναι η εξόρυξη από δεδομένα (Data mining) και από Κείμενο (Text Mining), η Online Ανάλυση Δεδομένων (OLAP), η εννοιολογική αναπαράσταση της γνώσης (Knowledge representation) και η εφαρμογή τους σε επιχειρηματικά και ιατρικά δεδομένα. Έχει συγγράψει περί τις 75 εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά διεθνή περιοδικά και συνέδρια, καθώς και 2 βιβλία. Σχεδόν όλα αυτά τα διεθνή περιοδικά είναι αξιολογημένα πολύ υψηλά στην διεθνή κατάταξη, σύμφωνα με τον δείκτη απήχησης ISI, ενώ κάποια είναι τα κορυφαία διεθνώς στην περιοχή τους (Artificial Intelligence, Pattern Recognition, Journal of Travel Research, European Journal of Operational Research). Υπάρχουν περί τις 650 αναφορές σε αυτές (PorP). Έχει διατελέσει κριτής και μέλος Συντακτικών Επιτροπών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Download Full CV